Termeni şi condiții


 1. PRETURI
  Preturile afisate pe www.mateiconfgrup.ro sunt exprimate in lei si includ TVA. Taxele de livrare nu sunt incluse, transportul fiind un cost suplimentar.

Pentru produsele care se confectioneaza pe baza de comandă specială se poate solicita achitarea unui avans de minim 50% din valoarea produsului.

Ne rezervam dreptul de a anula comenzile in cazul in care au fost afisate gresit informatii referitoare la pret, detalii produs, stocuri. Vom anunta clientii despre erorile aparute in cel mai scurt timp posibil.

 1. CONDIȚII PRIVIND PLASAREA COMENZILOR
  Prin lansarea unei comenzi (electronic sau telefonic) prin intermediul magazinului online www.mateiconfgrup.ro , cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare prin care vânzătorul își desfășoară operațiunile (electronic sau telefonic).

Comanda este compusă din:

– produse regăsite în oferta magazinului online www.mateiconfgrup.ro;

– mențiuni clare cu privire la datele de facturare, livrare precum și alte mențiuni speciale;

– specificațiile si observatiile cumpărătorului.

Livrarea unei comenzi se face doar după confirmarea comenzii și după stabilirea detaliilor de livrare de către agentul de vânzări impreuna cu cumpărătorul.

 1. PLATA PRODUSELOR
  Plata produselor se poate face numerar (ramburs, direct catre curier) sau OP in avans.
 1. LIVRARE PRODUSE
  Toate livrarile se fac prin curier. Nu exista comanda minima. Costul transportului este separat si se calculeaza in functie de greutatea coletului si de localitatea in care se face livrarea.

Termenul de livrare pentru produsele aflate pe stoc este de 3-5 zile lucratoare din momentul confirmarii comenzii in scris sau telefonic. Pentru produsele care nu se afla in stoc si necesita personalizare, livrarea se face in maxim 30 de zile lucratoare.

Livrarea se face la adresa mentionata de client in formularul de comanda.

 1. . RETUR SI SCHIMB PRODUSE
  Clientul poate solicita schimbarea produselor in cazul in care nu corespund marimile, nu sunt conform asteptarilor sau produsele au fost deteriorate in urma transportului. Solicitarea se face in scris, pe adresa sales@mateiconfgrup.ro, in termen de 3 zile de la data receptiei coletului.

Daca doriti sa returnati produsul, acest lucru se poate face in termen de 14 zile de data receptiei produselor. Valoarea produselor achitate se va returna prin transfer bancar intr-un cont bancar, in maxim 30 de zile.

Plata transportului pentru returul si schimbul produselor revine in sarcina clientului.

Produsele care au fost confectionate in urma unei comenzi personalizate sau care au fost personalizate cu detaliile clientului, care prezinta urme de purtare, care au etichete rupte sau sunt deteriorate nu se pot returna.

Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 34 / 2014 privind dreptul la retragere și condițiile de returnare

În conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 34 / 2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniști, clientul / consumatorul are dreptul la retragere în termen de 14 zile. În conformitate cu art. 6, lit. t). al aceleași legi, clientul / consumatorul „are posibilitatea de a recurge la un mecanism extra-judiciar de depunere și soluționare a reclamațiilor”, respectiv orice instituție de terță parte de profil, cum ar fi: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Textile și Pielărie, Intertek Labtest sau SGS România, care pot emite evaluări de conformitate.
Conform actului normativ OUG 34/2014, art. 16, lit. c). sunt exceptate de la dreptul de retragere „produsele care sunt confecționate după specificațiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar”. În sensul acestei prevederi, comanda de articole inidvidualizate și conforme specificațiilor tehnice indicate de client, se încadrează în această categorie.

 1. GARANTII
  Produsele confectionate si comercializate de Matei Conf Grup sunt insotite de garantie in depozitare si/sau utilizare, tinand cont de specificul fiecarui produs, conform legislatiei in vigoare.

Imaginile produselor prezentare pe site sunt cu titlu de informare. Culorile si detaliile pot fi diferite datorita diferentei de vizualizare intre produsul fizic si varianta lui online.

 1. DECLARATIE DE CONFIDENTIALITATE
  Matei Conf Grup utilizeaza informatiile furnizare de client cu scopul de a incheia comanda si de a obtine plata produselor. Cu exceptia cazului in care ne indicati in mod expres ca nu doriti sa primiti astfel de informatii, vom putem folosi aceste datele si pentru a va furniza informatii ocazional cu privire la produsele noastre, ofertele speciale, sau alte servicii care credem ca va vor interesa. Daca nu doriti sa primiti astfel de informatii va rugam sa indicati acest lucru in momentul inregistrarii ca si client.
 2. . FORTA MAJORA

Nici una dintre părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.

 1. DREPTURI DE AUTOR
  Drepturile de autor asupra întregului conţinut aparţin în totalitate Matei Conf Grup. Nici o informatie nu poate fi preluata fara acordul in scris al Matei Conf Grup.

*O.G 34/2014 art 20 : 

În cazul contractelor în care profesionistul livrează produsele către consumator, riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor este transferat consumatorului în momentul în care acesta sau o parte terţă desemnată de acesta, alta decât transportatorul, intră în posesia fizică a produselor. Cu toate acestea, riscul este transferat consumatorului în momentul livrării produselor către transportator, dacă transportatorul a fost însărcinat de către consumator să transporte produsele, iar această opţiune nu a fost oferită de către profesionist, fără a aduce atingere drepturilor consumatorului faţă de transportator.